Naam: Jack
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 17-08-2012
Verblijf: in Nederland
Verblijfplaats: Hellevoetsluis
Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja
Toegevoegd: 18-12-2018
Geadopteerd:

Info:

☆Jack Russel liefhebbers opgelet; maak kennis met Jack☆

Onlangs ontvingen wij een hulpvraag met betrekking tot de herplaatsing van Jack. Een lief, zacht, zeer knuffelbaar hondje met alle eigenschappen van een echte jackrussel.

Jack zijn eerste levensjaar is onbekend en daarna heeft hij 5 jaar een heel fijn leven gehad met een lief bazinnetje helemaal voor hem alleen in een rustige omgeving. Nu is het leven van beide veranderd. De liefde bracht ze in een gezin met 2 kinderen. Het is thuis heel erg gezellig en iedereen is dol op Jack, maar het lukt Jack niet zijn rust te vinden. Het is druk, er is geen regelmaat, er is weinig rust, er lopen veel kinderen en volwassenen in en uit en hij weet allemaal niet wat hij er mee aan moet. Hij is niet meer het gelukkige hondje dat hij altijd was.

Voor iedereen is het beter dat Jack een nieuw thuis krijgt, waar hij weer het vrolijke hondje kan zijn zoals hij altijd is geweest. 

Jack is in huis zeer rustig en luistert goed. Hij is dol op knuffelen, bij je liggen en is altijd in voor een spelletje. Hij is zindelijk, sloopt niks, kan goed alleen zijn en kan in principe goed overweg met andere honden. Katten is hij niet gewend maar buiten doet hij ze niets. Knaagdieren en vogels overigens wel en die ziet hij iets te graag... Zoals het een echte jack betreft is hij hier erg volhardend in en daarom is het niet aan te raden om daar mee samen te wonen.

Jack is gebaad bij een rustig huishouden, bijvoorbeeld iemand alleen of een stel zonder kinderen. Mensen die bekend zijn met deze kleine druktemakertjes en dagelijks in zijn voor actie en spel op een gepaste manier.

Ondanks dat Jack eigenlijk heel rustig is, is Jack snel gespannen. Een groot deel komt door onzekerheid en hij heeft een emmertje wat snel over loopt. Zo raakt hij snel over zijn toeren van drukke situaties en hoe voller het emmertje is hoe meer Jack buiten reageert op zijn omgeving: auto's, fietsers en scooters bv. Bij teveel prikkels moeten die gewoon weg geblaft worden van Jack en dan is hij hier slecht in te sturen. Dit is de reden dat zijn baasje er voor kiest om de dag rustig te beginnen en rustig te eindigen en bijvoorbeeld naar rustige plekken gaat om Jack uit te laten. Jack geniet dan zichtbaar en luistert (ook los) goed.

Als Jack zijn emmertje vol zit, en spanningen te hoog worden, probeert Jack zichzelf te kalmeren d.m.v. rijgedrag of het willen blijven likken van handen. Hem een knuffeltje aanbieden waar hij op kan sabbelen en hem even rustig laten worden in zijn bench werkt dan goed.

Jack is een verschrikkelijk lief en knap kereltje, die werkelijk een prima maatje is voor mensen die niet in een druk centrum wonen en een rustig huishouden hebben.

Bij een duidelijke maar liefdevolle sturing in een rustige omgeving heb je geen kind aan Jack. En dat is dus waar we naar op zoek gaan.

Denk jij dat Jack past bij jou? En zoek je een vriend voor het leven? Vul dan het formulier in en kom kennis maken met hem.


Interesse:
Vul het adoptieverzoek formulier in.
In het zonnetje :

Naam: Monty
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 01-04-2014
Verblijf: in Nederland
Verblijfplaats: Hengelo
Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja
Toegevoegd: 09-07-2014
Contactpersoon: Annabel van der Horst

Info:
☆Met dank aan zijn opvangmama Xayedi die deze keurige beschrijving zelf maakte☆:

Zindelijk: Ja
Alleen zijn: Ja
Energie: middelmatig; past zich aan, geeft aan wanneer uitlaatklep nodig is
Waaks: Nauwelijks, piept uit blijdschap bij bekend bezoek
Honden: Houdt niet van drukke honden, maar functioneert goed in stabiele roedel (ook met onbekende)
Katten: Ja
Andere dieren: Ja
Kinderen: boven de 15, raakt onzeker van kleine kinderen
Aan de lijn: Loopt goed mee
Loslopen: Nee, wel te leren
Commando's: Zit, poot, wachten, mand, bench
Bijzonderheden: Mag geen halsband dragen vanwege (verholpen) nekhernia; nu geen last van, maar ter voorkoming van draagt hij een tuig.

Monty is enorm vrolijk, wil bekenden het liefst de hele dag om kriebels vragen.
Hij kan uit speelzigheid ook happen: gebruikt niet zijn tanden hierbij.
Verder vindt Monty buiten zijn heerlijk; of je nou wandelt of op een bankje gaat zitten, Monty geniet met volle teugen. Hij geniet overigens van alles wat hij met zijn baasje(s) mag doen, maar kan ook goed alleen zijn. Hij sloopt niet en ligt lekker op zijn luie stoel te snurken als je terug komt.
Monty is een bench en eigen plaats/mand gewend en ligt graag op een rustig plaatsje in huis.
Monty kan met andere honden/dieren, maar ook alleen geplaatst. Op katten, vogels, pluimvee, groot vee, konijnen en knaagdieren reageert hij niet. Hij wordt niet met kinderen onder de 10 geplaatst. Bij adoptanten met kinderen wordt eerst getest of Monty hiermee een klik heeft. Kinderen moeten ruimte kunnen respecteren en niet onzeker zijn rond hem. Als kinderen dat kunnen vind Monty het leuk om er mee samen te wonen. Na ene rustige introductie zijn vriendjes en vriendinnetjes dan ook zeker welkom

Monty is verder ook zeer geschikt voor speuren of cursussen, leert graag.
Monty is bij vorige adoptanten los geweest, maar bij huidige opvang nog niet.

Monty is zacht, flexibel en makkelijk te corrigeren. Buiten vrij naar vreemden, eenkennig naar honden.
Binnen moeten vreemden hem eerst even laten snuffelen en rondlopen voordat hij aangehaald kan worden. Belangrijk dat hij echt genegeerd wordt en mensen hem niet meteen aaien. Zijn onzekerheid kan maken dat hij hapt wanneer je zijn ruimte en de tijd voor een kennismaking niet respecteert.
Na kennismaking maakt hij makkelijk contact en komt hij vragen om kriebels. Bekenden zijn fantastisch.
Hij heeft de tijd nodig om vertrouwen te krijgen in zijn mens. Dit duurde bij het gastgezin een aantal dagen. Hij en zijn mens(en) zijn een team: wanneer je hem roept staat hij direct klaar om de wereld te ontdekken. Hij is graag samen met je.

Zijn adoptiebijdrage is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de honden in Dierencentrum Friesland.

Interesse:
Vul het adoptieverzoek formulier in.


Monty Monty

Nieuws:

3 Juni 2016 : Profielen zonder foto's
Vanwege het toevoegen van nieuwe profiel...

3 Juni 2016 : Gastgezinnen gezocht!


15 Maart 2016 : Samenwerking met Dierencentrum Friesland
Dierencentrum Friesland is een opvang wa...

8 November 2015 : 10 enkeltjes geluk!
Zaterdag 7 november was het weer zover! ...

13 Oktober 2015 : Verblijfplaats van de honden in Nederland.
Inmiddels zijn er een aantal knopjes toe...

Sponsoren:

Shoeby Fashion
Brekelmans Schoenmode
Rheino's
Noppes Kringloopwinkel
Roberto Shoes
Nataz Mode
Topdierenshop
Besseling De echte bakker
Eetcafe de Buren
Pasti Boutique
Dierenwinkel P. Ruiter
Profashion Wear
Bruna
Zooplus
Wanneer u via bovenstaande link bestelt, ontvangt All Dogs Count 3-5% provisie over uw aangekochte artikel.

ArBra Dogpsychology
ArBra Dogpsychology is gespecialiseerd in hulp bij gedragsproblemen bij honden en bevindt zich in Bleiswijk. ArBra Dogpsychology zet zich met raad en daad in voor onze honden wanneer deze ondersteuning nodig hebben.

Judith Sanders Multimedia
Judith Sanders heeft 500 promotiestickers voor stichting All Dogs Count ontworpen en gedoneerd.

BTS Travel
BTS Travel Experts heeft in 2013 onze vlucht naar Boekarest gesponsord om de honden uit het gemeente asiel in Roemenië te halen.

© Stichting All Dogs Count

KvK 61238252

Gerealiseerd door Jager.ict