Nieuws


18 Maart 2015 : Waarom een hondje uit het buitenland?

Regelmatig krijgen wij de vraag: "Waarom?"
"Waarom redden jullie honden uit het buitenland, de asielen in Nederland zitten toch ook vol?"
Gelukkig biedt Stichting All Dogs Count ook hulp aan nederlandse honden, maar de asielen in Nederland zijn heel anders dan de asielen in het buitenland. Daarnaast zijn er honden in de nederlandse asielen die niet geschikt zijn als gezinshond en zijn de honden die wel in een gezin passen, eigenlijk altijd snel geadopteerd.

Wij vinden het verschrikkelijk om te zien dat de prachtige, krachtige rassen zoals de staffords, rotweilers, pitbulls en andere van zulke rassen vaak eindigen in het nederlandse asiel omdat zij bij een slechte baas zijn gekomen die niet geschikt was voor zo'n mooi ras. Helaas is het de realiteit dat niet iedereen geschikt is voor zo'n degelijk ras, wat inhoudt dat de kleinere hondjes en andere rassen vaak heel snel geadopteerd worden.

Met enige regelmaat redt Stichting All Dogs Count ook nederlandse honden uit erbarmelijke omstandigheden en kunnen we het nederlandse asiel voor zijn.
Denk hierbij aan verwaarloosde honden of honden uit de broodfok.
Ras, leeftijd en geslacht is voor ons nooit van belang, want elke hond is belangrijk en elke hond telt.
Dat is de doelstelling van Stichting All Dogs Count.
Daarom helpen wij ook buitenlandse honden, zoveel onschuldige en prachtige zielen gaan verloren in de verschrikkelijke omstandigheden in de buitenlandse asielen.

De buitenlandse honden (eigenlijk altijd kruisingen) zijn ook niet altijd volmaakt, ze hebben veel meegemaakt, zijn vaak mishandeld, geslagen of hebben erg lang in een overvol asiel gezeten waarbij ze dingen hebben gezien, gehoord en gevoeld waar wij alleen maar naar kunnen gissen.

De zogenaamde "rugzakhonden", komen er vaak weer bovenop met een stabiel gezin of een stabiele baas waar ze oneindig veel liefde krijgen, maar ook duidelijkheid, consequentie en de welbekende ouderwetse 3 R-en.
"Rust, Reinheid en Regelmaat" in combinatie met een flinke dosis "Tender, Love en Care" zorgen er vaak voor dat een gebroken hart van een buitenlandse hond weer heelt.
Roemeense honden hebben na gewenning een geweldig trouw, loyaal karakter, vrijwel altijd ongeacht kruising of ras.
Als je het vertrouwen hebt gewonnen van zo'n prachtige buitenlander, zal hij altijd naast je staan en voor je door het vuur gaan. Daar moet je soms veel moeite voor doen, maar soms gaat het ook heel snel.

Bekijk het filmpje eens voor een 4 minuten durend beeld van honden in Roemeniƫ, kijk eens diep in hun ogen, klik op "beschikbare honden" en adopteer je beste vriend.In het zonnetje :

Naam: Sita
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 2010
Verblijf: in Nederland
Verblijfplaats: Bodegraven
Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja
Toegevoegd: 29-06-2019
Contactpersoon: Annabel van der Horst

Info:
Onlangs gingen wij op bezoek bij Sita, een charmante dame van 9 jaar oud.

Sita heeft 7 jaar bij haar baasjes gewoond en verblijft nu sinds enkele weken bij de dochter van haar bazin. De afgelopen jaren zijn er wat incidentjes geweest tussen Sita en mensen die te dicht bij haar bazinnetje kwamen. Voorzichtig is het erin geslopen dat er een wisselwerking is ontstaan tussen Sita en haar bazin, die haar nu steeds minder is gaan vertrouwen. Daarbij houdt Sita absoluut niet van kleine, onvoorspelbare kinderen en daar er regelmatig jonge kleinkinderen op bezoek zijn, is voor beide partijen de koek op.
Sita liet bij ons bezoek kleine signalen zien dat ze bovenstaand gedrag wel eens zou kunnen doen. Overigens was het ook duidelijk dat ze dit eerder doet bij mensen met een zwakkere energie dan iemand die stevig in zijn schoenen staat.

We zoeken voor Sita een rustig huishouden, zonder kleine kinderen of andere honden. Katten is geen enkel probleem.

Op straat loopt Sita echt perfect aan de lijn, ze luistert heel goed en loopt ook regelmatig los. Wel wordt ze aangelijnd als er andere honden aan komen, want buiten wil ze bij kennismaken nog wel eens onzeker reageren.

Sita zou prima passen bij mensen die haar bij bezoek op haar eigen plek leggen, ( en zorgen dat bezoek haar daar dan ook met rust laat!), die een hond zoeken die nog van een fijne wandeling houdt maar ook heerlijk languit bij je kan liggen om te knuffelen.

Interesse:
Vul het adoptieverzoek formulier in.


Sita Sita

Nieuws:

3 Juni 2016 : Profielen zonder foto's
Vanwege het toevoegen van nieuwe profiel...

3 Juni 2016 : Gastgezinnen gezocht!


15 Maart 2016 : Samenwerking met Dierencentrum Friesland
Dierencentrum Friesland is een opvang wa...

8 November 2015 : 10 enkeltjes geluk!
Zaterdag 7 november was het weer zover! ...

13 Oktober 2015 : Verblijfplaats van de honden in Nederland.
Inmiddels zijn er een aantal knopjes toe...

Sponsoren:

Shoeby Fashion
Brekelmans Schoenmode
Rheino's
Noppes Kringloopwinkel
Roberto Shoes
Nataz Mode
Topdierenshop
Besseling De echte bakker
Eetcafe de Buren
Pasti Boutique
Dierenwinkel P. Ruiter
Profashion Wear
Bruna
Zooplus
Wanneer u via bovenstaande link bestelt, ontvangt All Dogs Count 3-5% provisie over uw aangekochte artikel.

ArBra Dogpsychology
ArBra Dogpsychology is gespecialiseerd in hulp bij gedragsproblemen bij honden en bevindt zich in Bleiswijk. ArBra Dogpsychology zet zich met raad en daad in voor onze honden wanneer deze ondersteuning nodig hebben.

Judith Sanders Multimedia
Judith Sanders heeft 500 promotiestickers voor stichting All Dogs Count ontworpen en gedoneerd.

BTS Travel
BTS Travel Experts heeft in 2013 onze vlucht naar Boekarest gesponsord om de honden uit het gemeente asiel in Roemeniƫ te halen.

© Stichting All Dogs Count

KvK 61238252

Gerealiseerd door Jager.ict